loader image

Restoran Little Bay

Opis

Opis

Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu njihov vlasnik Dragiša Piter Ilić rešio je da domovini prenese deo svog bogatog iskustva stečenog u decenijskom radu u oštroj konkurenciji svetske prestonice ugostiteljstva. U Beograd je doneo pozitivna iskustva sa zahtevnog londonskog tržišta ali i dodatni iskorak u pravcu originalnosti ponude i koncepta. Rasterećen potrebe za brzom zaradom i vođen imperativom originalnosti dao je zadatak dizajneru i kao rezultat desio se potpuno jedinstveni spoj muzike, umetnosti i kulinarstva. I tako je Beograd dobio na dar jedini restoran u svetu koji je posvećen klasičnoj muzici, hram kulture i mecenu mladih muzičara. Ovaj restoran je mnogo više nego što bilo koja kategorizacija može da definiše. Možda zato što je to objekat toliko jedinstvenog karaktera da već na prvi susret zbunjuje i izaziva divljenje.

Little Bay je rođen 15. juna 2006. godine bez mnogo pompe i medijske pažnje ali je vrlo brzo stekao svoje verne obožavaoce i dužnu pažnju medija. Gosti sa svih meridijana sveta i najvećih svetskih gradova poput Pariza, Nju Jorka, Sidneja… sa zavišću izjavljuju da bi voleli da u svojim gradovima imaju ovakav objekat koji nisu očekivali da će videti u Beogradu. Na petogodišnjicu rada, 2007. godine, prvi restoran napravljen po ugledu na beogradski Little Bay, otvoren je u Brajtonu u Velikoj Britaniji.

Little Bay je restoran u operi ili opera u restoranu, izaberite sami. U samom začetku operskih kuća i pozorišta, privilegovane klase imale su zadovoljstvo da u toku koncerata i predstava konzumiraju hranu i piće i time upotpune i zaokruže hedonistički ugođaj. Ova, nama danas čudna navika, vremenom je isčezla i na koncerte i u pozorišta se ide da se uživa u muzici i predstavama a kulinarska umetnost je preseljena tamo gde je i danas obično nalazimo. Upravo tu se rodila ideja o kombinaciji opersko-pozorišnog ambijenta i restorana. Povratak korenima – potrebi za vrhunskim umetničkim ostvarenjima kojima hranimo dušu ali i onima koja zadovoljavaju druga čula koja nisu ništa manje istančana i gladna lepote ukusa i mirisa života.

Little Bay je projektovan i građen sa ovom vodiljom na umu i ima formu malog baroknog pozorišta sa balkonima koji nose portrete i nazive nekih od najpoznatijih kompozitora klasične muzike. Gosti su u prilici da izaberu da li će sedeti u privatnosti Mocartove, Bahove, Štrausove, Betovenove… lože i uživati u koncertima najtalentovanijih mladih umetnika i njihovih afirmisanih kolega, koji izvode upravo dela velikana kojima su posvećene galerije u kojima se nalaze. Ovaj put to više nije privilegija odabranih rođenjem i bogatstvom već onih obdarenih ukusom i senzibilitetom koji ih tera da od života traže više. Zbog toga Little Bay gradi svoju ponudu na pristupačnosti svima kroz najbolji odnos cena i kvaliteta. Upravo pomenuto je osnovni imperativ a za nas svaki gost je kraljevskog porekla i zaslužuje punu pažnju i odanost. Moderna evropska kuhinja, za čiji kvalitet garantuju neki od uvaženih londonskih šefova, i izbor najboljih domaćih i stranih vina su siguran put kojim ide ovaj objekat. Ukusi sa svih strana starog kontinenta su podjednako primamljivi i stranom i domaćem gostu. Strancimo dovoljno sigurni i poznati a domaćim dovoljno egzotični i prijemčivi.

Vrhunska hrana nije jedini adut ovog neobičnog mesta već sve pomenuto zajedno. Osmeh i prijateljski doček osoblja upotpuniće posetiocima uspomenu koju će nositi u srcu čitavog života i koju će želeti da ponovo dožive i da preporuče i podele sa oima koje vole.

Naša imperativ su sjaj u očima i izraz čuđenja posetioca kada prvi put kroče u Little Bay i srdačan osmeh na oproštaju uz pozdrav “do skorog viđenja”. Little Bay je siguran izbor za sve one koji goste Beograda žele da fasciniraju i iznenade nečim što nisu očekivali da vide i što nemaju u većim, važnijim i bogatijim gradovima i državama iz kojih dolaze. Pozitivna iskustva domaćih i stranih tur-operatera koji su u Little Bay doveli na desetine hiljada poslovnih ljudi i turista rade u prilog naše buduće saradnje. Bilo da je u pitanju lagani ručak ili potpuni večernji doživljaj, uz svetlost sveća, zvuke klasične muzike i džeza sa uklapanjem hrane i vina, Little Bay je nepogrešiva odluka.

Little Bay je dobitnik TripAdvisor The Certificate of Excellence Award 2012 i 2013 i uvek je rangiran medju deset najboljih restorana u Beogradu. Posebnost restorana prepoznali su i najveći turistički vodiči na engleskom i francuskom jeziku, Lonely Planet i Petit Futé koji preporučuju posetu Little Bay-u kao deo turističke ponude Beograda. Pored ovih prikazi Little Bay-a se nalaze u mnogobrojnim vodičima i portalima za putovanja.

O Little Bay-u su pisali BBC, Le Figaro i mnogo drugih prestižnih svetskih medija.

Kontakt

Kontakt

Ratings

Restoran Little Bay

0

0 Total
Morate biti registrovani kako bi postavili kometar, sliku ili dali ocenu
0.0%
No data found