Pivara Bar

Description

Description

ZAŠTO DORĆOL I ZAŠTO „PIVARA“

Još u doba austrougarske okupacije Beograda otvorene su prve pivare na Dorćolu. Na baš ovom mestu, na kojem smo odlučili da vam poklonimo pivnicu, sredinom 19. veka nikla je „Mala Pivara“, tada treća po količini proizvodjne piva u Beogradu, odmah nakon „Kneževe velike pivare“ i „Parne pivare Bajloni i Sinovi a.d.”. Na mestu gde se rodila čuvena jugoslovenska beogradska industrija piva poznatija pod akronimom „BIP“, tačno tu smo i mi. Na adresi Cetinjska 15a smestili smo našu pivnicu.

Kada samo razmišljali o idealnom nazivu pivnice, najbliži smo bili imenu „Proizvodnja“. To svakako nije slučajno. U dugoročnom planu nam stoji da, kad dođemo do idealne formule, krenemo sa proizvodnjom našeg piva. Otud „Proizvodnja“, a s’ obzirom da vam poklanjamo mesto gde ćete u srcu Beograda moći da provodite vreme od podneva do samog ulaska u duboku noć bićemo idelna baza za sve koji žele da uz kriglu dobrog piva kvalitetno iskoriste dan!

Na kraju smo ipak promenili mišljenje i zbog duge istorije postojanja piva na ovom lokalitetu, nazivom za koji smo se odlučili „PIVARA“ dajemo omaž svim našim prethodnicima koji su na ovom mestu proizvodili ovu penušavu i osvežavajuću tečnost, posle čijeg se ispijanja poboljšava rapoloženje i snaga!

[custom-facebook-feed id=”bgpivara” type=events]

[instagram-feed type=location location=”209410309509056″]

Contact

Contact

Additional Information

Additional Information
  • Wi-Fi
    Da
  • Pet friendly
    Ne
  • Parking
    Ulični parking

Ratings

Pivara Bar

0

0 Total
Morate biti registrovani kako bi postavili kometar, sliku ili dali ocenu
0.0%
No data found