loader image

Per Tutti

Opis

Opis

Da li ste ikada probali pravu napolitansku pizzu?

San Marzano pelat, Mozzarella di Bufala Campana i Molino San Felice brašno, sve to pečeno od 60 do 90 sekundi na 485 stepena Celzijusa u Stefano Ferrara ručno pravljenoj peći na drva, ukus koji je oduševio Kraljicu Margaritu po kojoj je ova vrsta pizze i dobila ime.

Želeli smo da našu ljubav prema kuvanju i italijanskoj kuhinji prenesemo u restoran u koji smo uložili puno truda i ljubavi. Nadamo se da ćete uživati kod nas.

MOLINO SAN FELICE

Milnara San Felice potiče iz 1910. godine. Porodice Ambrosio i Ragosta koji su vlasnici ove fabrike već četiri generacije neguju tradiciju starih napolitanskih mlinara od kojih su naučili tajne umetnosti proizvodnje brašna koja nastavlja da živi sa istom posvećenosću i strasću i danas. Brašno koje koristimo nosi pečat udruzenja napolitanskih Pizza majstora, ono je elastično i visokoproteinsko, dobijeno iz mešavine najkvalitetnijih sorti pšenice.

SAN MARZANO

Svetski kuvari kao najkvalitetniji paradajz ističu upravo San Marzano koji potiče iz regije Campania. Po legendi, Kralj Perua je Kralju Napulja dao seme ovog paradjza na poklon negde u 18. veku i od tada ova sorta raste na plodnom tlu ispod Vulkana Vezuv. Njegov kvalitet se odlikuje u malom procentu vode, sočnom plodu i prepoznatljivoj jarko crvenoj boji.

MOZZARELLA DI BUFALA CAMPANA

Mozzarella di Bufala Campana je jedinstveni sir iz Campania regije, jedina prava Mozzarella koju majstori stavljaju na Pizzu. Istorija ne zna odakle ova zivotinja u Italiji ali po legendi kazu da su Vodenog Bivola doveli Normani sa Sicilije u 11. veku. Sir je bogat proteinima i nutritivno je vredniji od kravljeg, odlike su izrazito bela boja i neponovljiv ukus svežine.

GORGONZOLA

Gorgonzola je plavi kravlji sir sa plesnima, nastao oko 879. godine u istoimenom mestu kod Milana. Sličan je klasičnim plavim sirevima ali nosi svoju prepoznatljivu notu. Vreme zrenja je nesto kraće i traje od 3 do 4 meseca. Legenda kaže da je neki Romeo jureći za svojom dragom zapostavio brigu o siru i dozvolio da se surutka osuši, a zatim je ujutru pomešao sa svežom. Nije ni slutio da će za par nedelja otkriti da je sir dobio karakterističnu plavu boju koju Italijani zovu erborinato i ukus koji će ubuduće biti neizbežan na svakom stolu u Rimu.

PARMIGIANO-REGGIANO

Kralj sireva, kako ga mnogi zovu, kravlji sir iz Parma regije o kome se prvi podaci pojavljuju još u 13. veku. Već stotinama godina se pravi na tradicionalni način po uputstvima starih majstora. Omiljeno jelo Boccacia, Moliera i Napoleona. Prosečna starost je 24 meseca, a najkvalitetniji proizvod se dobija posle 30 meseci. Prepoznatljiv po jakom ukusu i komadima kristalizovane soli, definitivno je nezaobilazni sastojak italijanske kuhinje.

PROSCIUTTO DI PARMA

Reč prosciutto koren vuče iz latinskog, a znači suvo. Prvi put pomenut 100 godina pre nove ere kao proizvod iz regije Parma koja sa svojom klimom doprinosi jedinstvenom ukusu koji tako dugo traje. Jednostavno se topi u ustima, prirodan proizvod bez ikakvih dodataka, od svinja koje su hranjene žirom. Prosecna starost je 18 meseci, a najbolji kvalitet se dobija sa preko 24 meseca.

Kontakt

Kontakt

Radno vreme i ostale informacije

Radno vreme i ostale informacije
 • Radno vreme:
  Pon - Čet: 8:00 am - 12:00 am Pet - Sub: 8:00 am - 1:00 am
 • Nedelja
  8:00 am - 12:00 am
 • Wi-Fi
  Da
 • Pet friendly
  Ne
 • Parking
  Ulični parking

Ratings

Per Tutti

0

0 Total
Morate biti registrovani kako bi postavili kometar, sliku ili dali ocenu
0.0%
No data found