Od usta do usta

Description

Description

OD USTA DO USTA je ustvari pokušaj, pa čak i bunt, da se napravi mesto gde se može pojesti sveža, sezonska hrana (lokalno uzgajano povrće i meso sa poreklom) spremljena probranom i osmišljenom recepturom bez vladajućeg egzibicionizma. Nastao je pre dve godine, kao pop-up restoran, u Pariskoj ulici, a ovo nam je treća lokacija, ušuškana između ulica Braće Nedić i Kumanovske. Fokusirani smo na mediteransku hranu (u najširem mogućem smislu), oslonjeni na domaću pijacu – oazu prirode, nešto najvrednije što Beograd danas ima.

U Beogradu, odlučujući se za restoran, prečesto se nađete pred izborom: ili nepristojno velika porcija mesa sa povrćem kao nužnim šarenilom, ili tanjir sa predizajniranom mrtvom prirodom u njemu. U prvom vas nipodaštavaju, u drugom vas zavode… A onda i to mirisanje pampura?! Čemu to? Zar je tako teško pojesti dobar obrok, svež i ukusan, nepretenciozan a drugačiji, i cugnuti ukusno vino, od grožđa, bez dodatih parfema, na čašu, za fer novac i otići kući. Od toga smo počeli.

Meni je dnevni. Na tabli, pored odomaćenih klasika (naših domaćih raviola i bifteka, domaćih kobasica i vegetarijanske parmigiane di melanzane) koji svoje mesto ne prepuštaju lako, svakodnevno se ispisuju i nova jela, preukusni burgeri, tajlandski kari, biftek salate, ili one suptilnije s cveklom, kruškom, toplim sirom, tarte flambee, bruskete, dezerti… Za doručak služimo italijanske Piadine, omlete od domaćih jaja. Nedeljom, tradicionalno, na meni dodajemo budget-friendly obrok: od supe do dezerta. Dizajn prati koncept restorana, bez napirlitane scenografije, već smo minimalnim intervencijama prostoru dali prirodnost i slobodu. Često organizujemo Guest cooking, Live jazz svirke, Fair Pay promocije vina, izložbe, književne večeri…

Contact

Contact

Additional Information

Additional Information
 • Pon - Pet:
  10:00 - 24:00
 • Subota
  10:00 - 24:00
 • Nedelja
  10:00 - 24:00
 • Wi-Fi
  Da
 • Pet friendly
  Ne
 • Parking
  Ulični parking

Ratings

Od usta do usta

0

0 Total
Morate biti registrovani kako bi postavili kometar, sliku ili dali ocenu
0.0%
No data found