Kuća čaja

Description

Description

Vrhunski čajevi iz svih krajeva sveta (Kine, Indije, Japana, Južne Amerike, Afrike…)

Pijenje čaja je za mnoge izraz životnog stila. Čaj je napitak za sve one koji traže mir i ugodan razgovor, i one kojima je potrebno opuštanje. Ko se približi čaju sa ciljem da ga bolje upozna, naslutiće koliko ima geografije, istorije, kulture, etnografije i u isto vreme magije u jednoj šoljici čaja.

Iz strasti za čajem, opčinjenosti kulturom ispijanja čaja, kao i iz želje da se to dugogodišnje iskustvo podeli sa drugima proistekla je KUĆA ČAJA.

Priča o čaju je duga, stara već pet hiljada godina i puna je zanimljivosti. Vremena su se promenila, ali odanost čaju još uvek traje.

Priča o čaju počinje u Kini 2737 godine pre naše ere. Legenda kaže da je Car Šen Nung šetajući se jednog dana, zastao da se odmori ispod nekog drveta i prokuva vodu za piće. U tom momentu, povetarac je protresao granje drveta koje je bilo iznad njega i nekoliko listova je upalo u ključajuću vodu dajući joj prijatnu boju i ukus. Caru se novi napitak toliko svideo da je ponovo napunio svoju šolju. Biljka pod kojom je sedeo je bilo divlje drvo čaja. Tako je rođen čaj.

Druga legenda je smeštena u Indiju i govori o princu Darmi koji je bio inspirisan da putuje u Kinu radi propovedanja budističkih učenja. Da bi pokazao da je dostojan te misije, zarekao se da će se suzdržati od spavanja svih devet godina svog putovanja. Ali pri kraju treće godine umor ga je savladao i skoro da je zaspao. Tada je slučajno ubrao nekoliko listića sa divlje biljke koja se našla kraj njega. Ošamućen, počeo je da žvaće lišće i ubrzo se oporavio. Zahvaljujući moći tog lišća, Darma je bio u stanju da ostane budan sledećih šest godina svoje misije.

Japanska verzija ove priče je malo drugačija. Na kraju treće godine, iscrpljeni Bodi-Darma je zaspao prilikom molitve. Kada se probudio bio je besan na sebe što je tako slab. Da bi se kaznio, odsekao je svoje trepavice i bacio ih na zemlju. Nekoliko godina kasnije, prolazeći pored istog mesta, primetio je čudan grm. Probao je lišće i otkrio da ima moć da održi oči otvorene. To se ubrzo pročulo i postalo je običaj da se gaji čaj na mestima koje je Bodi-Darma posetio.

Contact

Contact

Additional Information

Additional Information
 • Pon - Pet:
  9:00 am - 9:00 pm
 • Subota
  10:00 am - 5:00 pm
 • Wi-Fi
  Da
 • Pet friendly
  Ne
 • Parking
  Ulični parking

Ratings

Kuća čaja

0

0 Total
Morate biti registrovani kako bi postavili kometar, sliku ili dali ocenu
0.0%
No data found