Dorian Gray

Description

Description

Oni koji u lepim stvarima nalaze ružna značenja,
Pokvareni su, a nisu šarmantni.
Oni koji u lepim stvarima nalaze lepa značenja, posvećeni su.
Za njih ima nade.
Odabrani su oni kojima lepe stvari znače samo lepotu.
– Oscar Wilde –

Lepe stvari…. Misao o lepoti Oscara Wilda, najgenijalnijeg ekscentrika ikada, bila je i naša vodilja kada se 2004. godine rađala ideja o restoranu „Dorian Gray“. Lep, autentičan ambijent koji podseća na scenografiju u kojoj se odigrava scena iz nekog Vajldovog romana.

Lepa hrana, isprepletani ukusi različitih kontinenata, najegzotičniji mirisi i začini. Engleski doručak za početak dana, francuski ručak i čaša najboljeg vina za romantični trenutak, popodnevni predah uz kafu i Oscar Wilde kolač i lagana večera uz salatu.
Lepa energija…koju uvek razmenjujemo sa našim gostima, koji su i više od toga. Oni su zapravo prijatelji koji zajedno sa nama uživaju u kosmopolitskom duhu koji širimo, šiku engleske dekadencije, u hedonizmu svih čula.

Mesto na kojem se nalazi, svakako je jedna od najlepših strana ovog restorana.

«Dorian Gray» je smešten na Gornjem Dorćolu, simpatičnom delu starog Beograda znanom po senovitim ulicama, kafićima i njihovim baštama, kao i po dinamičnom noćnom životu. Često opisivan kao srce grada, Gornji Dorćol se nalazi tik do šoping zone oko Knez-Mihajlove ulice i do starog Kalemegdanskog parka sa beogradskom tvrđavom iza njega.

Ovo je i jedan od istorijom najbogatijih krajeva grada. Naseljen još od Srednjeg veka, Dorćol ima slojevitu istoriju. Turci su mu podarili ime, koje znači «četiri puta» tj. «raskršće», kao i Bajrakli džamiju iz XVII veka. Zatim su došli Habzburzi čija se ostavština – kuća remenara Flajšmana iz 1724, jedna među tek nekoliko sačuvanih iz tog vremena – može videti odmah iza ugla u Ulici Cara Dušana br. 10. Ipak, najlepše zgrade Dorćola potiču iz doba u kojem je i Dorijan Grej Oskara Vajlda koračao ulicama Londona, sa kraja XIX i početka XX veka.

Danas je Gornji Dorćol pretežno stambena četvrt dovoljno mirna za opuštenu jutarnju kafu, a dovoljno živa za još jedno piće kasno u noći. Ulica Strahinjića Bana omiljeno je mesto za one koji žele da vide i da budu viđeni, prava manekenska pista za sve u Beogradu koji se osećaju mladi i lepi.

Contact

Contact

Ratings

Dorian Gray

0

0 Total
Morate biti registrovani kako bi postavili kometar, sliku ili dali ocenu
0.0%
No data found